Tag "Цветници"

Врати се на почетна
Македонија

Молитвено дружење на младите во Паљурци и Богданци

Во неделата на 05 април 2015 година на празникот Цветници и Ден на Млади во Паљурци и Богданци се одржа Молитвено дружење на младите од парохии на Апостолскиот егзархат во

Uncategorized Свет

Струмица: Крстен пат со „Ерусалимски ѕидини“

Во сабота навечер 4 април во предвечерието на празникот Цветници – Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим во парохијата Свети Иван Крстител – Струмица се молеше Крстен пат за

Ватикан

Папата на Цветници: Понизноста е Божји стил

Божјиот стил – а со тоа и стилот на христијаните – е понизноста. Таа е спротивна на световноста која ја нуди суетата и горделивоста. Тоа е констраст помеѓу два пата,

Македонија

На Цветници бискупот Стојанов служеше света Миса во Скопје

На 29 март 2015 година на празникот Цветници – Недела на маката Господова во скопската катедрала Пресвето Срце Исусово, свеченото евхаристиско славење го предводеше Скопскиот бискуп