Tag "христијани"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Да се молиме единството да надвладее над конфликтите

На Генералната аудиенција во среда 20 јануари 2021 година, која Светиот Отец ја одржува од библиотеката на Апостолската палата, ја посвети својата катехеза на Молитвената осмина за единство на христијаните,

Вера Духовност

Молитвена осмина за единство на христијаните – Четврти ден

„Цел и смисла на Молитвената осмина за единство на сите христијани, кои припаѓаат на различни цркви е да се молат за единството христијаните во период од осум дена, поттикнати од

Вера Духовност

Молитвена осмина за единство на христијаните – Трет ден

„Цел и смисла на Молитвената осмина за единство на сите христијани, кои припаѓаат на различни цркви е да се молат за единството христијаните во период од осум дена, поттикнати од

Вера Духовност

Молитвена осмина за единство на христијаните – Втор ден

„Цел и смисла на Молитвената осмина за единство на сите христијани, кои припаѓаат на различни цркви е да се молат за единството христијаните во период од осум дена, поттикнати од

Ватикан Вести

Папата повика на молитва за единство на христијаните

Во своето обраќање по молитвата Ангел Господов во недела, 17 јануари 2021 година, папата Фрањо се осврна на Светската молитвена осмина за единство на христијаните, која започнува на 18 јануари,

Вести Свет

Ирачкиот премиер ги повика христијаните да се вратат

Ирачкиот премиер Мустафа Ал-Каземи ги повика христијаните да се вратат во своите домови откако т.н. Исламска држава е поразена.

Вести Свет

Тезе: Трета средба помеѓу младите христијани и муслимани

Трета година по ред, во духот на меѓурелигискиот дијалог млади христијани и муслимани одржуваат средба од 22 до 25 август во Тезе.