Tag "Света Бројаница"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата повика на молитви за мир во светот и за Синодата, која е во тек

Потсетувајќи дека месец октомври е посветен на молитвата Светата Бројаница, папата Фрањо ги повика верниците да молат за мир во целиот свет и ги повика Синодата која е во тек

Вера Духовност

Октомвриска побожност

Месец октомври посебно е посветен на Мајка Божја и побожноста Света Бројаница

Ватикан Вести

Апел на папата Фрањо за прогонети и за дијалог во Нагорно – Карабах

Повеќе од сто илјади луѓе кои побегнаа од регионот на Нагорно – Карабах во Ерменија беа во центарот на мислите на Папата во пладневното обраќање по молитвата Ангел Господов. Папата

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Молитвата може да ја промени судбината на светот

Во базиликата Света Марија Велика, Папата на последниот ден од месецот посветен на Богородица ја предводеше Светата Бројаница за мир во светот. Светиот Отец се помоли Дева Марија да ги

Ватикан Вести

Света Бројаница со Папата на 31 мај, за дар на мирот

Сите заедно да го добиеме дарот што светот го очекува – Папата ги поттикна верниците, семејствата и заедниците на Света Бројаница која ќе се моли на 31 мај во 18.00

Ватикан Вести

Света Бројаница за мир: Папата ќе го заврши Маријанскиот месец во базиликата Света Марија Велика

Папата, заедно со светилишта ширум светот, ќе ја предводи Светата Бројаница за мир во базиликата Света Марија Велика, на 31 мај 2022 година, за оние кои страдаат од војната во

Ватикан Вести

Папата повика секојдневно да се моли Света Бројаница за мир

По молитвата на Царице небесна, Папата потсети на луѓето кои страдаат од последиците на војната и гледајќи во Украина, потсети на денешната традиционална молитва до Пресвета Богородица од Помпеја.

Ватикан Вести

Папата: Страдам и плачам мислејќи на страдањата на украинското население

На почетокот на месецот посветен на Пресвета Богородица, папата Фрањо ги повика верниците и заедниците секој ден во мај да молат Света Бројаница за мир, со посебен осврт на украинскиот

Вести Македонија

Најава: Молитвен маратон – 24 часа молитва света Бројаница

На 31 октомври 2021 година Радио Марија организира „Молитвен маратон – 24 часа молитва света Бројаница“ со кој ќе заврши Октомвриската побожност. Молитвениот маратон ќе започне во недела на 31

Ватикан Вести

Во Ватиканските градини заврши молитвениот маратон за престанок на пандемијата

Папата Фрањо го заврши молитвениот маратон и богородичниот месец во понеделник 31 мај во Ватиканските градини со молитвата Света Бројаница пред иконата на Пресвета Богородица која разврзува чворови.