Tag "Света Бројаница"

Врати се на почетна
Колумни Свет

За Октомвриската побожност

Месец октомври е посветен на Богородица – Царица на Светата Бројаница. Светата Бројаница всушност е молитвена медитација и многу свети луѓе, познати и непознати, преку светата Бројаница достигнале врв во

духовнитекстови Македонија Размислување

Зошто да се моли Бројаница?

Бројаницата за многумина е најомилениот облик на молитва и размислување за настаните опишани во Евангелието. Со нејзина помош влегуваме во Исусовиот живот и заедно со Марија Неговата Мајка

Македонија

Каде се двајца или тројца собрани во Мое име, таму сум и Јас посреде нив. (Матеј 18,20)

Оваа Исусово ветување: „Каде се двајца или тројца собрани во Мое име, таму сум и Јас посреде нив“, беше предизвикот отец Зоран да ја покрене замислата да се посетат сите