Tag "рибари"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Молитвена накана на папата Фрањо за месец август

Молитвената накана на папата Фрањо за месец август е посветена на морнарите и рибарите и оние кои живеат од морето.

Ватикан Вести

Папата до рибарите и морнарите: Не сте заборавени!

Не сте заборавени – истакна папата Фрањо во видео пораката упатена до сите кои работата на море, како би обезбедиле на луѓето храна, а кои спаѓаат во категоријата луѓе кои

Ватикан

Папата Фрањо: Да ја цениме работата на рибарите и оние кои го чуваат морето

Папата Фрањо на 18 јануари ги прими риболовците од италијанскиот град Сан Бенедето дел Тронто, заедно со нивниот бискуп Бресцијани и неколку свештеници кои ги придружуваат на нивниот духовен пат,

Ватикан Вести

Папата напиша Твитер порака за Недела на морето

На денот кога на сите краишта од светот се слави и мисли на морето, тоа бесконечно сино злато, пречесто подложено на загадување и разни врсти злоупотребо, посебно на штета на

Ватикан Вести

Папата: Исус нека ни помогне за да излеземе на отвореното море на човештвото

Исус помага да не станеме жртви на разочарувањето и обесхрабрувањето поради поразите

Вера Духовност

Можеби и тебе Бог те повикува да го следиш во духовниот повик!?

Врз основа на Светото Писмо и вдахновението на Светиот Дух можеме да кажеме дека Бог секој човек

Вера Проповеди

Рибари на луѓе

Исусовиот поглед допира и до рибарите во текот на нивната секојдневна работа. Тие имаат ноќ без улов. Празните мрежи не го привлекува вниманието на минувачите.