Tag "поклонение"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Вознесение Господово

Денес го славиме празникот на Вознесението Господово. Словото Бoжјо не само што стана тело,

Вести Македонија

Поклоници од Македонија го почуствуваа мирот на Меѓугорје

Радио Марија во соработка со парохиите од Струмичко – скопската епархија и Скопска бискупија од 10 до 13 Октомври 2019 година го организира второто поклонение во Меѓугорје, Босна и Херцеговина,

Вести Македонија

Поклоничко патување на верници од парохијата Свети Иван Крстител – Струмица

Група верници во организација од парохијата „Свети Иван Крстител“ – Струмица на 11 октомври 2017 година

Вести Македонија

Младите од Свети Иван Крстител на поклонение во Скопје

Во понеделник 12 јуни 2017 година повозрасната веронаучна група од парохијата Свети Иван Крстител

Вести Македонија

Поклоничко патување на група верници од Радово

Во недела 11 јуни 2017 година група верници од парохијата „Свети пророк Илија“ – Радово

Ватикан Вести

Папата: Да не престанеме да молиме за дарот на мирот

Од 19 до 21 мај 2017 година, во Лурд се одржува 59. по ред Меѓународно воено поклонение,

Вести Македонија

Поклонение на сестрите Евхаристинки во Солун

На 20 април 2017 монашката заедница на сестрите Евхаристинки во организација на својата

Вести Македонија

Верниците од Свети Иван Крстител на поклонение во Охрид и Битола

Верниците од парохијата Свети Иван Крстител – Струмица, предводени од своите свештеници о. Гоце Костов и о. Атанас Сирачев на 11 октомври ги посетија Охрид и Битола. Поклонението започна вечерта

Свет

Бискупот Јуре Богдан: На потег се државата и работодавците

Во недела 2 октомври 2016 година во хрватското поклоничко место Марија Бистрица се одржа традиционалното поклонение на хрватската војска, полиција и бранители.