Tag "мото"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Објавени се логото и мотото за патувањето на папата во Унгарија

„Христос е нашата иднина“ е мотото што ќе го придружува 41. Апостолско патување на Папата во странство од 28 до 30 април во Унгарија.

Ватикан Вести

Објавени се логото и мотото за патување на папата Фрањо во Казахстан.

Во вторник 23 август 2022 година Ватикан ги објави мотото и  логото за посетата на папата Фрањо во Казахстан, од 13 до 15 септември. Мотото гласи: „Гласници на мирот и

Ватикан Вести

Објавено логото за јубилејот 2025 година – „Поклоници на надежта“

Логото за јубилејот 2025 година – „Поклоници на надежта“ е објавено во Ватикан во вторник, 28 јуни 2022 година.

Ватикан Вести

Објавени се мотото и логото за Апостолското патување на папата во Јужен Судан

„Се молам сите да бидат едно“, е мотото што ќе го придружува Апостолското патување на папата Фрањо во Јужен Судан од 5 до 7 јули. Објавено е и лого, на

Ватикан Вести

Објавено логото и мотото за Апостолската посета на Папата во ДР Конго

„Сите помирени во Исус Христос“, е мотото што ќе го придружува 37. апостолско патување на Папата во Демократска Република Конго од 2 до 5 јули оваа година. Логото ги содржи

Ватикан Вести

Монс. Физикела за мотото за јубилејот 2025 година – „Поклоници на надежта“

На 3 јануари 2022 година, папата Фрањо го одобри мотото за Јубилејната света 2025 година во аудиенција со претседателот на Папскиот совет за нова евангелизација, монс. Рино Физикела.

Вести Македонија

Објавено логото за посетата на папата Фрањо на Македонија

Логото за посетата на папата Франциск на Македонија содржи три главни елементи:

Вести Свет

Објавено мотото и логото за посетата на Папата во Перу

„Обединети во надежта“ е мотото кое го објави Епископската конференција на Перу, стои напишано

Ватикан

Мото и лого на посетата на Папата на Мексико

Мотото и логото за апостолската посета на папата Фрањо во Мексико од 12 до 18 февруари се објавени од мексиканските епископи

Свет

Претставени логото и мототo за посетата на папата на Сараево

Минатиот вторник 24 март, во просториите на ординаријатот на Врхобосанската надбискупија на конференција за печат се претставени мотото, логото и плакатот за посетата на папата Фрањо на Сараево