Tag "молитвена накана"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Помазанието на болните е знак на исцелување, а не доаѓање на погребалната служба

Во видеото со молитвената накана на Папата за месец јули објавено од Светската молитвена мрежа Светиот Отец Светата Тајна помазание на болните ја нарекува „Тајна на оздравување“ што го лекува

Ватикан Вести

Во фокусот на молитвена накана на папата Фрањо за април 2024 е достоинството на жените (ВИДЕО)

Да се препознае достоинството на жените и нивното богатство во секоја култура и да се запре дискриминацијата на која тие се жртви во различни делови на светот. Така гласи молитвената

Ватикан Вести

Папата: Да молиме во декември за целосна инклузија на лицата со посебни потреби

Во молитвената накана за декември 2023 година, папата Фрањо ги насочува своите мисли кон оние кои живеат меѓу нас со свои физички или психички ограничувања, како и пречките што општеството

Ватикан Вести

Молитвена накана на Папата за ноември 2023

Во видео пораката објавена од Папската светска молитвена мрежа, во наканата за ноември 2023 година, папата Фрањо бара од Божјиот народ да се моли за него. Да се биде Папа

Ватикан Вести

Молитвена накана на Папата за септември 2023

Молитвената накана на Папата Фрањо за месец септември гласи: Да престанеме да ги правиме невидливи оние кои се на маргините на општеството

Ватикан Вести

Молитвена накана на Папата за месец јули 2023

Во видеото со молитвена накана за јули 2023 година, објавено на 4 јули 2023 година од Светската молитвена мрежа, папата Фрањо го охрабрува секој христијанин да ја стави Евхаристијата во

Ватикан Вести

(ВИДЕО) Линда Гисони: Црковните движења, сведоци за најдалечните

За важноста на црковните движења и групи во евангелизацијата, која Папата ја истакна во молитвената накана за мај, уште еднаш се осврна и потсекретарката на Дикастеријата за лаици, семејство и

Ватикан Вести

Објавена молитвената накана за октомври: За Црквата која оди заедно

Папата Фрањо ги повикува верниците во октомври да се молат посебно за Црквата за за да биде верна на Евангелието и смела во навестувањето, да биде место на солидарност, братство

Ватикан Вести

Папата ја нагласува храброста, трудот и пожртвуваноста на малите и средни претприемачи

Молитвената накана на Папата за август 2022 е посветена на трговците, угостителите, занаетчиите и сите оние кои се занимаваат со различни активности кои се погодени од економските последици од пандемијата:

Ватикан Вести

Молитвената накана на папата Фрањо за јуни посветена на семејството

Семејството е во центарот на видеото на Папата со молитвена накана за јуни, подготвено од Папската светската молитвена мрежа. Папата Фрањо потсетува на претстојната Светска средба на семејствата во Рим