Tag "Малта"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Кардиналот Греч ќе го придружува Папата во Малта

На првото овогодишно патување во странство на папата Фрањо овој викенд на Малта ќе биде придружуван од генералниот секретар на Бискупската синода, кардинал Марио Греч, од островот Гозо, кој Папата

Вести Македонија

Духовна обнова за свештениците од Струмичко – скопската епархија

Покрај духовните предавања и светата Исповед, владиката Стојанов во заедништво со свештениците Светата Литургија ја служеа за мир во Украина и светот.

Ватикан Вести

Програма за посетата на Папата на Малта

Канцеларијата за печат на Светиот Престол ја објави официјалната програма на 36. Апостолско патување на папата Фрањо. Светиот Отец од 2 до 3 април 2022 година во Малта ќе се

Ватикан Вести

Во април Папата ќе ја посети Малта

Папата Фрањо на почетокот на април годинава ќе отпатува во дводневна апостолска посета на Малта, соопшти Канцеларијата за печат на Светиот Престол.

Ватикан Вести

Папата Фрањо најверојатно ќе го посети Кипар

Светиот Отец Фрањо треба да го посети Кипар во декември, објави CNА на 1 септември.

Ватикан Вести

Одложено Апостолското патување во Малта

Патувањето на папата Фрањо во Малта кое беше предвидено за 31 мај оваа година поради здравствена криза е одложено за понатаму.

Ватикан Вести

На 31 мај Папата ќе ја посети Малта

Kанцеларијата за печат при Светиот Престол на 10 февруари 2020 година објави вест за Апостолско патување на папата Фрањо во срцето на Медитеранот, во Малта. Логото за посетата на Папата

Ватикан Вести

Папата: Да бидеме гостољубиви кон мигрантите

Потсетувајќи на Молитвената осмина за единство на христијаните, папата Фрањо во катехезата за време на Генералната аудиенција во салата Павле VI, се фокусираше на бродоломот на свети Павле близу Малта,

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Да ги спасиме бродоломците од ладноста на рамнодушноста

Кога верникот ќе го доживее искуството на спасение, не го задржува само за себе, туку го шири понатаму – е една од мислите во катехезата на папата Фрањо за време

Ватикан Вести

Миграција – во центарот на разговорот на папата Фрањо со малтешкиот претседател Вела

Покрај појавата на миграција во Европа, во која силно се ангажираат Црквата и малтешките власти, за време на срдечниот разговор, учесниците се осврнаа на добрите односи меѓу Светиот Престол и