Tag "Лурд"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Бидете знак на блискост во свет кој маргинализира и отфрла

Папата Фрањо се сретна со членовите на Италијанската унија за превоз на пациенти до Лурд и меѓународните светилишта (UNITALSI) по повод 120-годишнината од нивното формирање. Тој ги охрабри да продолжат

Вести Македонија

Трибина за богородичното светилиште Лурд – Франција

Во сабота 28 октомври 2023 година со почеток во 18.00 часот во салата на парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ во Струмица ќе се одржи трибина за богородичното светилиште Лурд

Ватикан Вести

Папата го благослови 150-тото национално ходочастие во Лурд

Во пораката, папата Фрањо ги поздрави околу 20.000 верници од Франција и од целиот свет кои се собраа во Лурд на 15 август 2023 година на 150. ходочастие за празникот

Вести Свет

‘Lourdes United’ – прво виртуелно поклонение во Лурд

Прв пат во историјата на светилиштето во Лурд, на 16 јули на годишнината од последното богородично објавување на Бернардица, станува место на виртуелно ходочастие на милиони луѓе поврзани преку интернет.

Ватикан Вести

Папскиот државен секретар во август во Арс и Лурд

Папскиот држжавен секретар кардиналот Паролин ќе отпатува на 4 август во светилиштето во Арс по повод празникот на свети Иван Марија Вианеј, а потоа во светилиштето во Лурд, на 15

Ватикан Вести

Порака на папата Фрањо за средбата на сиромашните во Лурд

Во видео порака упатена по повод средбата на сиромашните, која е организирана од здружението Брат, а ќе се одржи во Лурд од 14 до 17 Ноември 2019 година, папата Фрањо

Ватикан Вести

Папата именува делегат за пасторална грижа за поклониците во Лурд

Папата Фрањо го именува монс Антоан Еруард помошен епископ на Лил во Франција за делегат за пасторална грижа за ходочасниците во светилиштето во Лурд

Сведоштва

Прогласено 70 чудо во Лурд: Гласот ми рече „Извади ги протезите“

„Се вратив во својата соба, и таму глас ми рече: “Извади ги своите протези. Изненадување. Можев да се движам“.

Вести Македонија

Бискупот Стојанов во Струмица посети болни и изнемоштени лица

На 11 февруари 2017 година на празникот на Мајка Божја Лурдска, кога се одбележува Светскиот ден на болните, во Струмица по завршувањето на светат Литургија во катедралата епископот Стојанов посети

Вести Свет

Католичките медиуми во Лурд на „Денови на свети Фрањо Салешки“

Во светилиштето Лурд од 24 до 26 јануари се одржуваат 22. Денови на свети Фрањо Салешки, заштитник на новинарите.