Tag "Курт Кох"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата со нетрпение очекува да се направи нешто повеќе за екуменизмот

По дваесет и пет години од објавувањето на енцикликата „Ut unum sint“ папата Фрањо му напиша писмо на кардинал Курт Кох, претседател на Папскиот совет за промовирање единство меѓу христијаните.

Ватикан Вести

Екуменска молитвена иницијатива на Папата за христијаните на Блискиот Исток

Во сабота 7 јули 2018 година папата Фрањо ќе го посети јужноиталијанскиот јадрански град Бари.

Вести Свет

Средба на Комисијата за католичко- православен дијалог

Од 5 до 9 септември 2017 година на грчкиот остров Лерос ќе се одржи средба на Координацискиот

Вести Свет

Моштите на свети Никола се враќаат од Русија во Бари

„Екуменизмот на светци е прекрасна можност за дијалог меѓу Црквите“ – рече кардинал Курт Кох по повод

Ватикан Вести

Папата упати порака до патријархот Вартоломеј I

На крајот од Генералната аудиенција, во среда 30 ноември, папата Фрањо ја поздрави цариградската Црква

Свет

Католичките и православните теолози ќе се сретнат во Чиети

Во италијанскиот град Чиети од 15 до 22 септември 2016 година ќе се одржи 14. Пленеарно собрание на Меѓународната мешовита комисија за теолошки дијалог помеѓу Католичката црква и православните Цркви.

Ватикан

Папата и патријархот Вартоломеј: пораки за меѓухристијанскиот симпозиум

Светиот Отец му испрати порака на кардиналот Курт Кох, претседател на Папскиот совет за промовирање на единство на христијаните, по повод XIV. Меѓухристијански симпозиум на православни и католички теолози