Tag "комуникација"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Комуникацијата мора да биде инклузивна и вистинита

Примајќи ги во аудиенција вработените во Дикастеријата за комуникација, Светиот Отец се осврна на одговорноста на оние кои учествуваат во комуникацијата, поттикнувајќи ги секогаш да ја бараат вистината, да се

Ватикан Вести

Папата: Избегнувајте „воена психоза“ во комуникацијата

„Да се зборува со срце – Veritatem facientes in caritate“, е темата на Светскиот ден на социјалните комуникации за 2023 година, која во четврток 29 септември 2022 година ја соопшти

Ватикан Вести

Папата: Комуникацијата треба да биде чиста и целосна

Папата во аудиенција ги прими членовите на Павловото семејство (Famiglia paolina), кои се собрани во Рим на Генерално собрание и истакна дека на денешните медиуми често им недостасува искреност; тоа

Ватикан Вести

Прес-конференција на папата Фрањо во авионот при неговото враќање од Африка

Два часа по полетувањето од аеродромот „Антананариво“ на патот за Рим, папата Фрањо се состана со новинарите кои патуваа со истиот авион и им зборуваше повеќе од еден час одговарајќи

Вера Семејство

Шест ката на брачната комуникација

Среќно оженет е само оној човек кој го разбира секој збор кој неговата жена не го кажала. (Алфред Хичкок).

Колумни Свет

Дали знаеме да комуницираме?

Иако мислиме дека знаеме да комуницирамe, сепак комуникацијата треба да ја учиме цел живот и одново да се прилагодуваме на секоја нова ситуација.

Ватикан

Меѓународната конференција на црковни комуникатори

Црквата не може веќе да го игнорира фактот дека е повикана активно да учествува во новата, секаде присутна и брзорастечка дигитална култура.