Tag "Католичка акција"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата до Kатоличка акција: Ширeте ја „културата на прегратки“

Шеесет илјади членови на црковнoто движење Kатоличка акција го пречекаа папата Фрањо на плоштадот Свети Петар по повод средбата наречена „Раширени раце“:многу прегратки, пропуштени и причина за бројни конфликти се

Ватикан Вести

Папата: На 8 јуни да посветиме минута молитва за престанок на војните во светот

Папата Фрањо поттикна на учество во молитвената иницијатива „Минута за мир“, повикувајќи ги верниците да се придружат на молитвата за крај на војните што го пустошат светот, посебно во Украина

Ватикан Вести

Видео порака на Папата до студентите од Католичка акција: Променете ја реалноста

Папата Фрањо им се обрати на младите од Италијанската католичка акција во кратка видео порака снимена во сабота на 25 март 2023 година, по повод аудиенцијата во Ватикан каде што

Вести

Папата во пораката до Форумот Католичка акција: Слушајте внимателно со отворени срца

Папата Фрањо испрати порака до Меѓународниот форум Католичка акција, кој се состана во текот на викендот и ги избра новите лидери на Форумот. Синодалниот дух треба да се вкорени во

Ватикан Вести

Папата се сретна со членовите на Католичката акција од Франција

Папата Фрањо на 13 јануари се сретна со членовите на Католичката акција од Франција, нагласувајќи им дека Словото Божјо е план за нивната служба.

Ватикан Вести

Папата до Католичката акција: Носете го костумот на вашата единственост

Среќавајќи се со младите од Католичката акција, Папата ја истакна единственоста, оригиналноста на секој човек и ги поттикна на сите подрачја на секојдневниот живот да го попримат стилот на Божјата

Ватикан Вести

Папата: Католичка акција „која излегува“ и оди таму каде  Бог не Го познаваат

Во писмото кое го испрати по повод 30 годишнината на Меѓународниот форум Католичка акција, Папата ги истакнува неговите приоритети: мисионерски занес да се формираат христијаните за денешниот свет, и да

Ватикан Вести

Папа на децата од Католичка акција: Исус ве повикува да бидете мали мостови помеѓу небото и земјата

Папа Фрањо ги прими на аудиенција детскиот огранок на италијанската Католичка акција (ACRA) по повод 50-годишнината од нејзиното основање и ги покани да ги набљудуваат Марија и Јосиф за да

Ватикан Вести

Папата до младите од Католичка акција: Бидете канали на доброто

Папата Фрањо на 20 декември 2018 година во аудиенција ги прими младите од италијанската Католичка акција и ги поттикна кон сите да бидат великодушни канали на доброто и прифаќањето.

Ватикан Вести

Папата: По пат на дијалог да изградиме мир

На 30 април 2017 година, папата Фрањо на плоштадот Свети Петар прими десетици