Tag "Каритас Европа"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Бискупот Стојанов ја прими Генералната секретарка на Каритас Европа

Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. Киро Стојанов, воедно и Претседател на Македонски Каритас на 18 јули 2023 година во бискупската резиденција на Водно ја прими Генералната секретарка

Вести Македонија

Македонски Каритас учествуваше на Регионалната конференција на Каритас Европа

Регионалната конференција на Каритас Европа, која што требаше да се одржи во Андора, поради пандемијата со Ковид-19 оваа година се одржа виртуелно од 11-12 мај. На онлајн конференцијата учество зедоа

Вести Свет

Каритас Европа повикува на ефикасна заштита на човековите права

Во соопштението објавено на Меѓународниот ден на човековите права 10 декември во Брисел Каритас Европа предупредува дека Европа сѐ уште е далеку од целосна примена на Декларацијата за човековите права.

Вести Свет

Каритас Европа: Треба веднаш да се помогне на бегалците кои беа сместени во кампот Морија

По пожарот кој во целост го уништи бегалскиот камп Морија на грчкиот остров Лезбос ситуацијата за 12.000 бегалци е неиздржлива. Голем број луѓе лутаат на островот во потрага за нов

Вести Македонија

Регионална конференција на Каритас Европа 2020

Поради глобалната пандемија со Ковид-19 овогодинешната Регионална конференција на Каритас Европа 2020, која што требаше да се одржи во Андора, се одржа на 19 мај 2020 година виртуелно по пат

Вести Македонија

Македонски Каритас учествува на Регионална конференција на Каритас Европа

Во Тбилси, Грузија од 7 до 9 мај 2018 година се одржа Регионална конференција 2018 на Каритас Европа, на која учество зеде и дитректорот на Македонски Каритас