Tag "Евангелие"

Врати се на почетна
Вера Проповеди

Со вера отворете го „кровот“ над Исуса

Дали е можно да веруваш во преобраќање кога човекот е на крајот од силата, кога го притискаат грижи,

Вера Проповеди

Запрашај се на кого си посличен: На митарот или фарисејот?

Ние луѓето често си создаваме слика за себе така што се споредуваме со другите околу себе.

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Евангелието секогаш нека биде со нас!

Во своето обраќање, по молиотвата Анегел Господов папата Фрањо повторно ги советуваше верниците секогаш да го носат Евангелието со себе

Вера Сведоштва

Најчитаниот библиски стих во 2020 година: „Не плаши се, зашто Јас сум со тебе“

Во неизвесна и тешка година како што беше оваа која помина, рекорден број луѓе бараа утеха, смисла и надеж. Додека Црквите беа привремено затворени, многумина користеа дигитални алатки за да

Вера Духовност

Благодати од живеењето со Евангелието

Библијата не само што треба да биде на нашите полици, туку треба да навлезе и во нашите срца.

Ватикан Вести

Папата ги прими „Малите сестри на Исус“

„Во најтешките човечки ситуации неопходно е повеќе евангелизација со дела, отколку со зборови”.

Вера Проповеди

Влегување Господово во Ерусалим – Цветници

Литургија за славното влегување во Ерусалим, Литургијата за Цветници, нè враќа во Ерусалим пред речиси

Ватикан Вести

Папата: Животот е свет

Луѓето преку нашите дела препознаваат дека сме вистински следбеници на Оној Кој е Светлина

Вера Сведоштва

Свети Евангелист Лука

Денес го славиме Светиот Евангелист Лука, автор на третото Евангелие и Делата Апостолски, заштитник на уметниците, хирурзите, лекарите, нотарите,

Ватикан

Папата: На Црквата не и требаат бирократи, туку ревни мисионери

„Вршејќи го своето послание во светот, на Црквата односно на сите нас ни е потребна помош од Светиот Дух за да не застане од страв или во калкулирање, за да