Tag "духовен повик"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Можеби Бог и тебе те повикува на посветен живот?

Можеби тој ист глас често чука и на вратата на твоето срце за да го промениш брегот, да го оставиш

Вера Сведоштва

Успешната кариера ја заменува со живот во манастир

Николета Фалцони била висок службеник во една меѓународна корпорација. По посетата на Меѓугорје нејзиниот живот во целост се менува, а една година подоцна одлучува да одговори на Божјиот повик и

Вера Сведоштва

Започнале подготвка за венчавка, но Бог имал други планови

„Прво што кажавме беше „не“ и утврдивме дека тоа е лудо затоа што навистина имавме прекрасна свршувачка и веќе купувавме работи за венчавката.“

Ватикан Вести

Папата одговараше на прашања на млади

Светиот Отец за време на предсилнодалната средба која се одржа на 19 март 2018 година одговори на пет прашања на младите.

Вера Духовност

Упатете се на духовно патување заедно со сестра Еврозија Алоати

По повод 3 февруари, денот кога сестра Еврозија Алоати, основателката на општеството на сестри Евхаристинки,

Вера Сведоштва

Мојата историја: Бог и Јас

По повод празникот Сретение Господово и Светскиот ден на посветениот живот, како и 130 годишнината од тргнувањето на сестра Еврозија Алоати

Ватикан Вести

Објавена пораката на Папата за Светски ден на молитва за духовни звања

„Убаво е и голема благодат е целосно и засекогаш да си посветен на Бог и во служба на браќата

Вера Семејство

Кој милува татко или мајка повеќе од Мене, не е достоен за Мене

Родителите треба да молат од Господ она што е најдобро за нивните деца. А најдоброто за нив е да го следат сопствениот повик, она што Бог го одредил за секој

Вера Духовност

Духовниот повик – радикално наследување на Христос

Бог не престанува да повикува работници во жетвата своја, но дали повиканите се подготвени

Вера Духовност

Нека Богородичното ДА стане и наше ДА!

Читајќи ја Библијата се среќаваме со многу ликови, но ниту еден од нив не воодушевува со толку