Tag "доверба"

Врати се на почетна
Вести Свет

Италијанците имаат најголема доверба во папата Фрањо

Според една анкета во Италија, најголемиот број Италијанци имаат најголема доверба во папата Фрањо.

Вера Духовност Колумни

Започни одново

Четирите најчести желби кои сме си ги посакале за божиќните и новогодишните празници беа

Размислување Сведоштва Свет

Мајка Тереза: Верувај му на Исус

„Верувај во Него со слепа и потполна доверба, бидејќи Тој е Исус. Исус никогаш не се менува… Надевај се на Него со љубов, надевај се на Него радосно и весело

Свет

Јужна Кореја: Католичката црква е најпочитувана во земјата

Католичката црква е најпочитуваната верска заедница, која ужива најголема доверба во Јужна Кореја. Ова се наведува во последното истражување

Ватикан

Папата: Взаемна доверба и почит помеѓу евреите и католиците

Папата Фрањо вчера, на 25 јуни, на аудиенција ја прими делегацијата на здружението „Б’наи Б’рит интернационал, хуманитарна и културна организација основана во 19 век,

Ватикан

Папата до Салезијанците: Образование соодветно на кризата

Потребата за едно „образование соодветно на кризата“ беше наведен како приоритет од папата Фрањо на средбата со заедницата од салезијанската заедница во Базиликата Марија Помошничка.

Ватикан

Папата: Абортусот е напад врз животот

„Степенот на напредок на една цивилизација се мери преку нејзината способност да се грижи за животот, како на нероденото дете, така и на возрасниот, како на емигрантите,

Размислување Свет

Во Божји раце – размислување за задушница

Ние луѓето на денешницата не знаеме што да направиме со смртта. Понекогаш ни се случува само да ја игнорираме или за неа да не зборуваме. Што порано да го заборавиме