Tag "Денови на света Мајка Тереза"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Скопје: Денови на Света Мајка Тереза

На 2 септември 2020 година во Скопската парохија „Пресвето Срце Исусово“ во рамките на „Денови на Света Мајка Тереза“, со благослов на Скопскиот бискуп и епарх Струмичко-скопски, монс. д-р Киро

Вести Македонија

Денови на Света Мајка Тереза: Љубов на дело

По повод духовно културната манифестација „III. Денови на Света Мајка Тереза во Скопје“ од 3. до 5. септември, првиот ден помина во знакот на милосрдието кон луѓето со особени потреби.

Вести Македонија

III. Денови на Света Мајка Тереза

Од 3-5 септември 2018 година во родната парохија на Света Мајка Тереза „Пресвето Срце Исусово“ – Скопје и родниот град Скопје ќе се одржат III. денови на Света Мајка Тереза

Вести Македонија

Епископот Стојанов се сретна со министерот Алаѓозовски

На 9 мај 2018 година, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, монс. д-р Киро Стојанов се сретна со министерот за култура господин м-р Роберт Алаѓозовски.

Вести Македонија

Бискупот Стојанов го посети ПОУ „Иднина“ Скопје

На 04 мај 2017 година Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, монс. д-р Киро Стојанов

Вести Македонија

Струмица: Промовирана монографијата „Денови на света Мајка Тереза“

Во Центарот за култура „Антон Панов“ – Струмица во сабота 8 април 2017 година се одржа промоција

Вести Македонија

Бискупот Стојанов се сретна со директорката Божиновска

На 2 март 2017 година во бискупската резиденција во Скопје, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојанов ја прими директорката на Комисијата за односи со верските

Вести Македонија

Бискупот Стојанов подари монографија за Света Мајка Тереза на претседателот Иванов

На 16 февруари 2017 Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојанов

Вести Македонија

Биксупот Стојанов на папата Фрањо му ја подари монографијата „Денови на света Мајка Тереза“

За време на посетата Ад Лимина на бискупот Стојанов во Рим и средбата со папата Фрањо на 30 јануари 2017

Свет

Бискупот Стојанов додели благодарници на хорот и оркестарот за настапот на „Денови на света Мајка Тереза“

На 5 октомври во катедралниот пасторален центар во Скопје, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх монс. д-р Киро Стојанов додели благодарници на членовите на катедралниот хор