Tag "Година на милосрдие"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Дали сме подготвени да ги прифатиме Божјите дарови?

На 9 октомври 2016 година на плоштадот Свети Петар папата Фрањо служеше света Литургија по повод Богородичниот јубилеј во Годината на милосрдието.

Свет

Отец Мајевски: Свесткиот ден на млади „се враќа дома“

Остана нешто помалку од две седмици до почетокот на Светскиот ден на млади во Краков. Младите од целиот свет се подготвуваат за големото искуство на верата со папа Фрањо во

Македонија

Радово: Духовна обнова за Богопосветени лица

Во сабота на 28 мај 2016 во Радово беше одржана – Духовна обнова за Богопосветени лица. Тоа беше втора средба во Јубилејната Година на Милосрдие,

Македонија

Струмица: Поклонение на млади во Година на милосрдието

На празникот Цветници, 24 април 2016 година по завршувањето на светата Литургија младите од парохијата Свети Иван Крстител – Струмица направија

духовнитекстови Колумни Размислување Свет

Великиот пост во Јубилејната Година на Милосрдието

Постот преставува вистинско духовно и телесно огледало за секој од нас. Секој треба да ја сфати големината и значењето на Велигденскиот пост.

Ватикан

Папата: Јубилејот е повод за солидарност

Јубилејот нека биде повод за да се преобратиме, да го направиме срцето повеќе великодушно, да им помагаме на другите, на добротворните институции

Македонија

Отворена Светата врата во Скопската катедрала

Обредот на отворањето на Светите врати на милосрдието и свечената Света Миса во скопската катедрала на 13 декември 2015 година ја предводеше Апостолскиот нунциј во Република Македонија