Tag "Бројаница"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата по Генералната аудиенција: Украина многу страда, да молиме да се врати мирот

Потребно е да се моли за благодат на мирот поради страдањата што секојдневно се доживуваат во Украина поради војната. За ова Папата зборуваше по катехезата, потсетувајќи на вредноста на Бројаницата

Вести Македонија

Во октомври секој ден во Нова Маала се молеше света Бројница

Во месец октомври, кој посветен на Светата Бројаница, во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала целиот месец  секојдневно се молеше Света Бројаница, која започнуваше во 17.00 часот, а

Вести Свет

Полска: Глобална иницијатива за молење Бројаница за неродените

Застапниците за животот во Полска ги повикаа католиците во цел свет да се вклучат во иницијативата за молење Бројаница за неродените од 1 до 8 ноември, пренесе Catholic News Agency.

Вера Духовност

Десет причини за молење на Бројаница

Во својата колумна за Catholic Exchange, отец Ед Брум, свештеник и облат на Девица Марија,

Вера Семејство

Зошто е важно да се моли Света Бројаница во семејството?

Честопати можеме да ги слушнеме родителите како велат: „Подготвен сум да направам сѐ за своите деца!“

Ватикан Вести

Папата: Да бидеме поклоници со Марија во нашиот живот

Нека секој од нас, заедно со Марија, се претвори во знак и таинство на Божјото милосрдие,

Ватикан Вести

Фатима: Папата со верниците молеше Бројаница

На 12 мај 2017 година, папата Фрањо во Фатима, каде што се наоѓа на ходочастие, со стотици илјади

Вести Свет

Децата од целиот свет молеа за децата во Сирија

Милион деца во целиот свет молеа света Бројаница за мир и единство во Сирија. Фондацијата со папскo правo „Помош на црквата во неволја“

Вести Македонија

Струмица: Милион деца молат за мир

На 18 октомври 2016 година во парохиската црква Свети Иван Крстител – Струмица децата со молење на Света Бројаница се приклучија на меѓународната молитвена иницијатива „Милион деца молат за мир

Вести Македонија

Струмица: Молитвен предизвик

Во недела 16 октомври 2016 година во парохијата „Свети Иван Крстител“ – Струмица започна молитвената иницијатива „Молитвен предизвик“.