Tag "апел"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Апел на Папата за миротворен дијалог во Етиопија

По завршувањето на молитвата Ангел Господов на 7 ноември 2021 година, Светиот Отец повика на молитва за народите од Рогот на Африка кои се во тешко искушение и го повтори

Ватикан Вести

Апел на Папата за заштита на мигрантите во Либија

Светиот Отец после богородичната молитва на плоштадот Свети Петар изрази близина со илјадниците мигранти, бегалци и оние на кои им е потребна заштита во Либија.

Ватикан Вести

Апел на Папата за Мјанмар

Папата Фрањо апелира да се стави крај на насилството во Мјанмар

Ватикан Вести

Папата упати апел по повод поплавите на северот од Индија

На крајот од редовната Генерална аудиенција во среда 10 февруари 2021 година папата Фрањо упати два апела.

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Неопходно е секојдневно залагање за братство

На крајот од редовната Генерална аудиенција на 3 февруари 2021 година, папата Фрањо упати апел по повод Првиот светски ден на човечкото братство.

Вести Македонија

Апел од Верските заедници за почитување на мерките за заштита од коранавирусот

Комисијата за односи со верските заедници, преку медиумите, ја известува јавноста дека Црквите, верските заедници и религиозните групи споменати во Уставот, на ден 22.10.2020 година, го испраќаат следниов јавен апел

Ватикан Вести

Апел на Светиот Отец: Младите имаат право на образование

На крајот од Генералната аудиенција во среда 9 септември 2020 година папата Фрањо упати апел во кој се вели:

Ватикан Вести

Папата упати апел за глобален прекин на вооружените судири

После молитвата Ангел Господов на 19 јули 2020 година папата Фрањо упати апел за глобален прекин на огнот и искажа загриженост за судирите во Кавказ

Ватикан Вести

Во пладневниот говор папата Фрањо повика на молитва за Судан

Да молиме за тој народ, како би запрело насилството и преку дијалог да се бара заедничкото добро

Ватикан Вести

Апел на папата Фрањо и кралот Мухамед VI. за Ерусалим

Папата и кралот Мухамед се заземаат Ерусалим да биде место на средба и симбол на мирен соживот во кој се негуваат меѓусебното почитување и дијалогот