Tag "Твитер порака"

Врати се на почетна
Ватикан

Монсињоро Сорондо за „Laudato si“ и економијата

Нарекувањето на енцикликата Laudato si’ „Зелена енциклика“ не му се допаѓа на Светиот Отец, а тоа тој секогаш го истакнува кога има прилика, истакна бискупот Марсело Санчез Сорондо

Ватикан

Христијанскиот живот на брачниот пар е најдобро сведоштво

Најефикасно сведоштво за брак е примерен живот на христијански брачен пар – е пораката кој папата Фрањо на 30 јули го објави на твитер профилот @Pontifex.И во вторникот на 28

Ватикан

Молитва за прогонетите христијани во Твитер пораката на Папата

Папата Фрањо објави нова Твитер порака на својот профил @Pontifex, која гласи: „Господи, испрати го Светиот Дух врз прогонетите христијани за да им даде утеха и сила“.