Tag "статуа"

Врати се на почетна
Вести Свет

Во Владивосток ќе биде поставена статуа на Исус

Во Владивосток ќе биде поставена статуа на Исус – 30 метри повисока повисока од таа во Бразил. Исто така архитектите испланирале на соседниот рид да изградат капела.

Вести Свет

Во Мексико ќе се гради најголемата статуа на Исус Христос во светот

Целта на градбата е да се остави наследство на мирот во држава оптеретена со висока стапка на убиства.

Вести Свет

Во Бразил поставена статуа на бездомник

Во Бразил е поставен споменик „Исус бездомник“ – статуа која ни помага да го препознаеме Исус во маргинализираните. Посетителите веднаш во бездомникот го препознаваат Исус, благодарејќи на белезите од клинците,

Вести Свет

Америка: Повторно просолзи статуата на Богородица

„Ако се докаже натприродна појава, тогаш мора да откриеме кој стои зад тоа: Бог или ѓаволот. Ве потсетувам дека Црквата верува во постоењето на отпаднати ангели, кои понекогаш се обидуваат

Вести Свет

Научниците направиле 3D приказ на Исусовото тело

„Нашите истражувања покажаа дека Исус бил човек со исклучителна убавина. Со долги екстремитети,  висок 180 см, додека тогашната просечна висина била околу 165 см.

Вера Сведоштва

Ураганот Харви и статуата на Богородица

По враќањето на остатоците од својот дом, семејството Рохас ги пречекало вистинско изненадување…

Свет

Во Калкута ќе се постави статуа на Мајка Тереза

Сататуа на Мајка Тереза во природна големина ќе биде поставена во архиепископската резиденција во Калкута на 25 август 2016 година, ноќта на 106-годишнината од нејзиното раѓање.

Македонија

Статуата Марија од Назарет пристигна во Скопје

Статуата на Марија од Назарет во среда 25 мај 2016 година пристигна во Скопската катедрала „Пресвето Срце Исусово“ каде веднаш беше изложена.

Македонија

Статуата Марија од Назарет во Гевгелија

Во попладневните часови на 22 мај 2016 година беше преземена статуата Марија од Назарет од парохијата Свети Иван Крстител во Струмица и донесена во парохијата Свети Петар и Павле во

Македонија

Статуата Марија од Назарет доаѓа во Скопје

Статуата Марија од Назарет доаѓа во Катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје на 25 мај во 18.00 часот и ќе се задржи до 27 мај 2016 година.