Tag "сите светии"

Врати се на почетна
Вести Македонија Проповеди

Проповед на бискупот Стојанов: Мојата душа го велича Господа

По повод празникот Сите Свети и спомен на сите верни починати, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов на 1 ноември 2018 година  служеше света Миса на градските гробишта во Бутел. За

Вера Духовност

Недела на Сите Светии

Во Литургијата Црквата ја прославува Пасхата на Христос испратен од Отецот, кој умре и воскресна за спасението на светот и кој го испрати Светиот Дух

Ватикан Вести

Папата: Да се биде свет е целта на нашиот живот

Празникот Сите светии е „наш“ празник, не затоа што сме добри, туку затоа што Божјата светост

Ватикан Вести

Папата: Драги пријатели, на светот му требаат светци

Драги пријатели, на светот му требаат светци и сите ние, без исклучок сме повикани на светост.

Вера Духовност

Празник на Сите Светии

Оваа недела, прва после Педесетницата, Црквата од Византиски oбред го слави споменот

Вести Македонија

Прославен празникот Сите светии во Куманово

Верници од Куманово на 1 ноември 2016 година на празникот Сите Светци славеа Света Литургија собрани околу олтарот и Словото Божјо во заедништво со својата Црква – небеска и земска.

Македонија

Бискупот Стојанов служеше Миса за покојните

На 1 ноември 2015 на празникот Сите свети, на градските гробишта „Бутел“ во Скопје евхаристиската прослава за покојните беше предводена од Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх монс. д-р Киро Стојанов.

Македонија

Во Бистренци прославен празникот на сите Светци

Во недела 1 ноември 2015 година на празникот Сите светии група Словенци од Скопје заедно со амбасадорот на Република Словенија г-дин Бранко Раковец присуствуваа на панахидата