Tag "семејства"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Нова Маала: Благодарствени Свети Литургии

Во парохиската Црква „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала, во месецот декември

Ватикан Вести

Порака на Папата до учесниците на поклонението за семејства

Папата Фрањо упати порака до повеќе од десет илјади учесници на 10. Национално поклонение

Вести Свет

Започнаа подготовките за Светскиот ден на семејства 2018

Започна одбројувањето за 9. Светски ден на семејства, кој ќе се одржи од 21 до 26 август 2018

Ватикан Вести

Папата: Семејството продолжува да биде радосна вест за светот

Семејството втемелено на заедништво на маж и жена кое е отворено за животот во сите негови стадиуми

Вести Македонија

Скопје: Семејството – надеж и иднина

На 12. март во просториите на Црвениот Крст на град Скопје се одржа средба за семејствата во организација на Движењето на Фоколарите. На средбата  учествуваа стари, млади, и деца од

Вести Македонија

Најава: Средба на семејства во организација на Фоколарините

По повод деветата годишнина од смртта на Кјара Лубик, Движењето на фоколарите организира средба

Ватикан

Видео порака на Папата за март: Молитва за семејствата во тешкотии

Објавено е ново видео на папата Фрањо во кое ги поттикнува христијаните да го подржат семејството и воспитувањето на децата. Во кратката видео порака на шпански јазик,

Ватикан

Молитвена накана на папата Фрањо за месец март

Општата молитвена накана на папата Фрањо за месец март гласи: Семејствата во тешкотиите да ја добијат неопходната подршка за да можат децата да се развиваат во здрави и ведри услови“.

Ватикан

Папата: Семејството не е надминат модел

Повеќе би сакал рането семејство кое секој ден се обидува да негува љубов, отколку општество кое е болно заради затвореноста и стравот од љубовта

Ватикан

Кардинал Паролин за можноста Папата да напише постсинодско писмо

Кардинал Пиетро Паролин, изјави дека е можно папа Фрањо да состави документ поврзан