Tag "свештеници"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Видео порака на папата до свештениците во Венецуела

Во вторник на 19 јануари, папата Фрањо испрати видео порака до бискупиското и монашкото свештенство во Венецуела, во кое ги повикува свештениците на љубов кон несаканите како и тие во

Ватикан Вести

Статистичка анализа за бројот на свештеници во светот

Новиот Годишник на Централната канцеларија за црковна статистика покажува дека бројот на свештеници во Африка и Азија постојано се зголемува, пренесува Ватикан њуз.

Ватикан Вести

Папата: Преку молитвата епископите нека бидат блиску до Бог

На светата Литургија која ја служеше во домот Света Марта на 20 септември 2019 година, Папата побара да се моли за свештениците и епископите, поттикнувајќи ги на четири облици на

Ватикан Вести

Папата до свештениците и монашките заедници: Вашиот умор треба да произлезе од способноста за сочувство

Идентитетот на свештениците и богопосветените лица, духот на служење, културата на средба – се некои од темите за кои папата Фрањо зборуваше на 5 септември 2019 година во катедралата во

Ватикан Вести

Писмо на Папата до свештениците

Папата Фрањо испрати писмо до свештениците по повод 160-годишнината од смртта на парохот од Арс, чиј празник се слави на 4 август. Во писмото, Папата изразува поддршка, близина и охрабрување

Вести Македонија

Духовна обнова за свештениците

На 8 март 2019 година во Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ – Струмица се одржа духовна обнова за свештениците од Струмичко – скопскатата епархија и Скопска бискупија. Духовната обнова

Ватикан Вести

Сведочете со силата на воскресението во раните на овој свет

Посланието на црковните служители е да ја сведочат силата на воскресението во раните на овој свет.

Ватикан Вести

Молитвена накана за јули: За свештениците и за нивната служба

Свештениците кои доживуваат замор и осаменост во своето пасторално делување, да најдат помош и утеха во својата близина со Господ и во пријателството со своите браќа свештеници – е молитвената

Вести Македонија

Молитвено дружење во Скопје

Во сабата 14 април 2018 година во Скопје се одржа молитвено дружење на свештениците од Апостолскиот егзархат во Македонија и нивните сопруги.