Tag "размислување"

Врати се на почетна
Вера Семејство

Предрасуди за предбрачната чистота

Сите знаеме дека се многубројни предрасудите за предбрачната чистота. Во продолжение прочитајте ги одговорите на некои од најчестите предрасуди.

Вера Духовност

Богомладенецот те чека и овој Божиќ

Што значи денес да се слави Божиќ? Дали Божиќ можеби го доживувамe само надворешно, традициски,

Вера Духовност

Себичноста нѐ разделува

Божиќниот пост е време на препознавање на Исуса во човекот. Тоа е време на прилагодување на нашите

Семејство

Ако селото ти се смее, тогаш си на добар пат

Сѐ е бруто и нето, сѐ е забава… ова се борови од една песна која отворено препорачува како сѐ се врти околу забавата и профитот, без разлика од која врста

Ватикан

Првата медитација на Папата: Од отуѓеност до прослава

Светиот Отец по повод Јубилејот на свештениците предовдеше три медитации. Како тема за првата ја избра „Од отуѓеност до прослава“ и истакна дека милосрдието е динамична реалност

Ватикан

Времињата се менуваат и христијаните треба да се менуваат

Верниците се повикани да ги читаат знаците на времињата и да се менуваат постојано, останувајќи секогаш верни на Евангелието.

Ватикан

Исусовиот поглед кон мене

Во проповедта на светата Литургија на 22 мај во капелата на домот Света Марта Светиот Отец осврнувајќи се на разговорот помеѓу Исус и Петар, истакна три Исусови погледи на апостолите.

духовнитекстови Колумни Размислување Свет

Воскликни со Тома: Господ мој и Бог мој

Црквата на Томина недела, сѐ уште сака во нас да ја задржи Воскресната радост. Евангелие не нѐ известува за празен гроб, за настанот на Воскресението, туку за средба, средба на