Tag "монс. Киро Стојанов"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Благословено возобновеното светилиште Мајка Божја Утешителка во Паљурци

Во недела 20 мај 2018 година во месецот на Пресвета Богородица во Паљурци е благословено возобновеното светилиште Мајка Божја Утешителка. Благословот го изврши Н.В.П. д-р Киро Стојанов

Вера Проповеди

Проповед на епископот Стојанов: Марија Утешителка

По повод благословот на возобновеното Светилиште: „Мајка Божја Утешителка“ во Паљурци на 20 мај 2018 година, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов одржа пригодна проповед која ја пренесуваме во целост:

Вести Македонија

Посветна молитва до Мајка Божја Утешителка

По благословот на светилиштето Мајка Божја Утешителка во Паљурци на 20 мај 2018 година, Н.В.П. монс. Киро Стојанов, пред иконата ја молеше посветната молитва, која ја пренесуваме во целост.

Македонија

Интервју на монс. Стојанов по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица

Сигурно нема информирани и образовани луѓе на планетата кои не слушнале за Мајка Тереза од Македонија која своето послание и светоста

Македонија

Ви навестувам голема радост – денес ви се роди Спасител (Лк 2,10-11)

Божиќна честитка до свештенството, монаштвото и до верниците на Католичката црква во Република Македонија.

Македонија

Катедралата во Струмица слави 90 годишен јубилеј

Во недела 15 ноември 2015 година со почеток во 10.30 часот Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија ќе служи света архиерејска Литургија

Македонија

Во Радово – Прославен празникот на Марија од Назарет

Во неделата на 04 октомври 2015 година во Радово беше прославен празникот на Марија од Назарет, созаштитничка на парохијата.

Македонија

Во Радово прославен патрониот празник

Во недела 2 август 2015 година со света Архиерејска Литургија предводена од Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзархат во Македонија парохијата

Македонија

Подѓаконско ракополагање во Скопје

На Светата литургија во капелата на ординаријатот на Скопска бискупија на 18 јуни од рацете на Скопскиот бискуп и Апостолскиот егзарх во Македонија Н.В.П. д-р Киро Стојанов,