Tag "Марија од Назарет"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Во Радово прославен празникот Марија од Назарет

Во недела 07 октомври 2018 година во Радово беше свечено прославено светувањето на Марија од Назарет, созаштитничка на парохијата.

Вести Македонија

Распоред за чествувањето на „Марија од Назарет – 2018“ во Радово

Оваа година Радово слави 20 години Марија од Назарет – Созаштитничка на Парохијата. Централна тема на Тродневницата – „Секое дете заслужува да биде ученик“.

Вера Проповеди

Немаат вино!

Проповед на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија за време на Литургијата во Радово по повод прославата на Марија од Назарет.

Вести Македонија

Прославен празникот на Марија од Назарет во Радово

Во недела 08 октомври 2017 година во Радово беше свечено прославен празникот на Марија од Назарет, созаштитничка на парохијата.

Вести Македонија

Распоред за чествувањето на „Марија од Назарет – 2017“

Во Радово од 05 до 07 октомври 2017 – Тродневница во чест на Марија од Назарет

Вести Македонија

Прославен празникот на Марија од Назарет во Радово

Во неделата на 09 октомври 2016 година во Радово беше свечено прославен празникот на Марија од Назарет, созаштитничка на парохијата.

Македонија

Чествување на Марија од Назарет во Радово од 6-9 октомври

 Четврток 06.10.2016  18,00 Бројаница-Света Литургија; Наговор Отец д-р Зоран И. Стојанов, парох. Молитви на Верните, под водство на о. Трајче Ташев, капелан, вклучувајќи ги младите, средношколците и децата од основно

Македонија

Статуата Марија од Назарет пристигна во Скопје

Статуата на Марија од Назарет во среда 25 мај 2016 година пристигна во Скопската катедрала „Пресвето Срце Исусово“ каде веднаш беше изложена.

Македонија

Статуата Марија од Назарет во Гевгелија

Во попладневните часови на 22 мај 2016 година беше преземена статуата Марија од Назарет од парохијата Свети Иван Крстител во Струмица и донесена во парохијата Свети Петар и Павле во