Tag "кардинал Паролин"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Државниот секретар на Ватикан во посета на Сплит

Државниот секретар на Ватикан, кардинал Пиетро Паролин во вторник 15 септември 2020 година пристигна во Сплит.

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Бог има замисла за мир во Либан

Како што најави папата Фрањо за време на Генералната аудиенција, во петок 4 септември во Бејрут по повод „Денот на молитва и пост за Либан“ го предводеше кардинал Пиетро Паролин.

Ватикан Вести

Кардинал Паролин ја посети католичката заедница во Косово

Папскиот државен секретар, кардинал Паролин ја посети Призренско – приштинската бискупија.

Ватикан Вести

Папата Фрањо го прими Претседателот на претседателството на Босна и Херцеговина

Истакната е потребата од ефикасна рамноправност на конститутивните народи

Ватикан Вести

Кардинал Паролин ја истакна врската помеѓу Полска и Светиот Престол

Полјаците мора да научат да се вклучат во дијалогот за вистината и да го почитуваат достоинството на другите, разликувајќи се едни од други, и не станувајќи непријатели

Ватикан Вести

Папата Фрањо го прими во аудиенција претседателот на Албанија

На средбата станало збор за ситуацијата во Југоисточна Европа

Ватикан Вести

Палијативната нега помага да се открие повикот на медицината

Палијативната нега помага повторно да се пронајде повикот на медицината

Вести Свет

Поддршка за враќање на христијаните во Ирак

„Иницијатива вредна за пофалба и апсолутно неопходна, која ја поддржувам и препорачувам

Ватикан Вести

Папата упати телеграма со сочувство до кардинал ДиНарди

По неодамнешното пустошење на ураганот Харви, кој ги погоди северноамериканските држави Тексас

Ватикан Вести

Католиците и православните заеднички се заземаат за мир

„Заедничката поддршка на христијаните на Блискиот Исток ќе помогне на повисоко ниво да се зајакнат