Tag "Исус"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Христијанската надеж извира од крстот

Во катехезата на Генералната аудиенција одржана на 12 април 2017 година, зборувајќи

Ватикан Вести

Можеби бараме „кладенци“ кои не ја задоволуваат нашата жед

Папата Фрањо пред молитвата Ангел Господов на 19 март 2017 година се осврна на евангелието

Ватикан Вера Вести Проповеди

Папата: Исус го барал на народот, а народот Исус

Ако упорно гледаме во Исус, со чудење ќе откриеме дека Тој со љубов го гледа секој од нас – рече Светиот

Вера Духовност

Богојавление

Неговото Крштевање не значи дека за нас престанува обврската да живеме во праведноста,

Ватикан Вести Проповеди

Папата: За да Го следиме Исус треба да ризикуваме

За да се следи Исус треба да се оди, а не да се биде неподвижен со „седечка душа“ – рече Светиот Отец

Вера Сведоштва

Обрезание Господово

После осум дена од Божиќ Исус беше обрезан, момент во кој се исполнува таинството на Исусовото

Вера Духовност

Писмо до Исус: Нека овој Божиќен пост биде подлабок од порано

Кога за овој Божиќен пост би му напишале писмо на Исус, што би му кажале? Кога токму онака искрено

Ватикан Вести

Папата: Клерикализамот ги оддалечува луѓето од Црквата

Духот на клерикализмот е зло кое и денес е присутно во Црквата, а жртва е отфрлениот

Ватикан Вести

Папата Фрањо: „Исус кој моли за нас е темел на нашиот живот“

Темел на нашиот христијански живот е Исус кој моли за нас – порача папата Фрањо во утринската света Миса во петок 28 октомври 2016 година во Домот Света Марта.

Ватикан Вести Проповеди

Како да го запознаеме Исус?

Треба да се молиме, да се поклонуваме и да се признаеме за грешници за да го запознаеме Исус – рече Светиот Отец на светата Литургија во капелата на домот Света