Tag "екологија"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Христијански причини да се зачува созданието

Нешто повеќе од четири години по енцикликата „Лаудато си“, и коинцидирајќи со последните денови на Синодата за Амазонија, од печат излезе книга која содржи текстови и говори на папата Фрањо

Ватикан Вести

Христијаните обединети во грижата за зачувување на создаденото

Асизи по повод IV Светски ден на молитва за грижа за создаденото ќе прими христијани од целиот свет и во таа прилика прв пат ќе биде одржана екуменска молитва за

Ватикан Вести

Папата за климатската криза: Продолжете со работата за радикална промена

Папата Фрањо ги прими во аудиенција учесниците на меѓународната конференција на тема „Спасување на нашиот заеднички дом и иднината на животот на земјата“ во организација на Дикастеријата за промовирање на

Ватикан Вести

Папата Фрањо упати порака до патријархот Вартоломеј

Папата Фрањо по повод меѓународниот симпозиум на тема „Кон зелената Африка. Зачувување на планетата и заштита на неговиот народ“ кој овие денови се одржува во Атина, на екуменскиот патријарх Вартоломеј

Вести Македонија

Скопје: Заврши семинарот за екологија

Под падините на Водно во прекрасна атмосфера на пријателство и христијанска радост

Вести Македонија

Викенд семинар во Скопје

Во просториите на Ординаријатот на Апостолскиот егзархат во Македонија

Ватикан

Папата: Порака до учесниците на собирот за екологија во Краков

Светиот Отец испрати пораката до учесниците на собирот „Целосна екологија. Laudato sì – Младите протагонисти на промени“ кој се одржува во Краков на почеток на седмицата посветена на Светскиот ден

Свет

Португалија: „Недела за животот“

„Да се ​​грижиме за животот. Земјата е нашиот дом“: под ова мото од 15 до 22 мај во Португалија се одржува „Неделата за животот“, организирана од епископска комисија за лаици

Ватикан

Видео порака на Папата: Грижа за создаденото

Да се грижиме за создаденото, затоа што го имаме примено како дар, кој треба да се култивира и штити за идните генерации – е општата молитвена накана на Папата за

Ватикан

Папата го прими актерот Леонардо ди Каприо

Папата Фрањо во четврток 28 јануари 2016 година во аудиенција го прими познатиот актер Леонардо ди Каприо. Актерот на Папата му подари книга од холандскиот ренесансен сликар Хиеронимус Бош