Tag "духовен повик"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Упатете се на духовно патување заедно со сестра Еврозија Алоати

По повод 3 февруари, денот кога сестра Еврозија Алоати, основателката на општеството на сестри Евхаристинки,

Вера Сведоштва

Мојата историја: Бог и Јас

По повод празникот Сретение Господово и Светскиот ден на посветениот живот, како и 130 годишнината од тргнувањето на сестра Еврозија Алоати

Ватикан Вести

Објавена пораката на Папата за Светски ден на молитва за духовни звања

„Убаво е и голема благодат е целосно и засекогаш да си посветен на Бог и во служба на браќата

Вера Семејство

Кој милува татко или мајка повеќе од Мене, не е достоен за Мене

Родителите треба да молат од Господ она што е најдобро за нивните деца. А најдоброто за нив е да го следат сопствениот повик, она што Бог го одредил за секој

Вера Духовност

Духовниот повик – радикално наследување на Христос

Бог не престанува да повикува работници во жетвата своја, но дали повиканите се подготвени

Вера Духовност

Нека Богородичното ДА стане и наше ДА!

Читајќи ја Библијата се среќаваме со многу ликови, но ниту еден од нив не воодушевува со толку

Вера Духовност

Духовен повик: противење, оправдувања…

Многу повеќе од порано, денес често се случува личноста која сака да тргне по патот на духовниот повик

Вера Духовност

„Господи што сакаш да направам?“

„Што Бог бара од мене?“ „Која е Божјата волја за мене?“ „Како можам да живеам свет живот во служењето

Вера Духовност

Духовен повик? Што е тоа и како да го препознаам?

Да чувствуваш дека имаш духовен повик е слично на заљубеност. Чувствуваш дека тоа е она вистинското;

Вера Сведоштва

Да бидеш или да не бидеш свештеник?

Ти можеби и не знаеш колку е тешко да донесеш одлука за целосно да се одвоиш од животот каков