Tag "деца"

Врати се на почетна
Македонија

Во Скопје одржана работилица за деца „Во пресрет на Адвент“

Во саботата на 28 ноемри 2015 во Пасторалниот центар во Скопје се одржа креативна работилница за деца од училишна возраст. Целта на оваа работилица беше

Колумни Размислување Свет

Молитвата пред спиење e совршена можност да се пренесе на децата верата

Како родители ние сакаме да ја искористиме секоја прилика за да го втиснеме печатот на верата на скапоцените души на нашите деца. Времето пред спиење е совршена можност за тоа.

Колумни Размислување Свет

Славете Го Исус, а не ноќ на вештерките!!!

Католиците навистина не би требало да слават Ноќ на вештерките, бидејќи нивното внимание е посветено на молитвите кон светците, моделот за христијански живот,

Македонија

Средба на деца во Радово во организација на сестрите Евхаристинки

Деца од Радово, Струмица, Нова Маала, Секирник и Петралинци во сабота 24 октомври ја преполнија парохиската црква „Свети Пророк Илија“ во Радово

Свет

Индија: Сестрите на Мајка Тереза се спротиставија на владините упатства за посвојување деца

Мисионерките на љубовта, монашката заедница која ја основа Мајка Тереза, одлучија да ги стопираат постапките за посвојување деца во 15 сиропиталишта

Ватикан

Родителите се инструмент на Божјата љубов за своите деца

Светиот Отец зборуваше за важните животни ветувања на децата, а кои го обликуваат нивниот свет и односот кон Бог и ближниот, како и нивните очекувања за животот воопшто.

Македонија

Струмица: Анимација за Мисиската недела

Во недела 11 октомври во парохијата Свети Иван Крстител – Струмица по завршувањето на неделната света Литургија се одржа анимација за Мисиската недела, која Црквата оваа година ја слави на

Ватикан

Папата: Итна потреба од заштита на достоинството на жените и децата

“Буди загриженост зголемениот број на оние девојки кои се принудени да живеат на улица, кои го продаваат своето тело, експлоатирани од криминалните организации,

Колумни

Родителството е света работа

Бог престојува во нашите деца. Кога ќе се соочиме со таа вистина, кога ќе го сфатиме тој факт и што тоа значи, можеме само да почувствуваме голема светост на својот