Tag "Ватикан њуз"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

 Од целиот свет доаѓа благодарност за директниот пренос на утринските Литургии на Папата

Директниот пренос од утринските Литургиски славења на папата Фрањо привлече големо внимание, не само во Италија, туку и во целиот свет.

Ватикан Вести

Ватиканското радио повторно ќе емитува програма во Амазонија

Бразилската програма на Ватиканското радио – Ватикан њуз од 1 август, неколку седмици пред Синодата за панамазонските подрачја, повторно на кратки бранови ќе започне да пренесува програма за Амазонија

Вести Македонија

Бискупот Стојанов го благослови отворањето на порталот Ватикан њуз

Од својата резиденција во Скопје бискупот Стојанов на 8 април 2019 година го благослови почетокот на работата на веб страницата Ватикан њуз на македонски јазик и со тоа е 34

Вести Македонија

Католици.мк и Ватикан њуз започнаа со соработка

Во просториите на епископската резиденција во Скопје од 14 до 16 март 2019 година се одржа обука за волонтерите на Католици.мк за администрирање на интернет страницата на Ватикан њуз на

Вести Свет

Фестивал за новинари од Медитеранот: Тероризам, дијалог, мир

„Лажни вести, новинарство и војна – потешкотии во пронаоѓањето на вистината“ е насловот на првата работилница со која во Отранто во италијанската покраина Апулија на 10 септември 2018 година започна