Tag "Библија"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Човекот кој ја палеше Библијата

Ја читам Библијата два до три пати годишно и секогаш ми се отворат некои нови сознанија. И што сѐ не правев со Библијата – ја кинев на парчиња, ја горев!

Ватикан Вести

Папата: Во целиот свет да се навестува Евангелието

Неопходно е христијаните да го проповедаат Евангелието низ целиот свет без страв, како што сведочат

Вера Семејство

Раѓањето деца – радост и богатство

За библискиот човек децата биле богатството, а не парите. Токму поради тоа, библиските луѓе,

Ватикан Вести

Папата дава конкретен предлог што да правите во Светлата седмица

„На сите нас за време на воскресната осмина добро би ни дошло ако секој ден читаме еден

Ватикан

Гледајќи го Распетието ја запознаваме Божјата љубов

Ако сакаме да ја запознаеме „историјата на љубовта“ која Бог ја има кон нас, тогаш треба да погледнеме во Распетието, крстот на Бог Кој се „лиши од божественоста“

Македонија

Семејството Матиќ поклони свечена Библија на Скопската катедрална парохија

Семејството Матиќ, Сречко, Божо, Филомена и Иво од Скопје, непосредно пред Јубилејот на Милосрдието на парохијата Пресвето Срце Исусово – Скопје поклони престижно издание на Библијата.

Ватикан

Папата: Сакате ли да ме развеселите? Читајте ја Библијата

Библијата не е „литературно ремек-дело“ туку „книга како пламенот, книга во која Бог зборува“ – истакна папата Фрањо во предговорот на едно издание на Библија

духовнитекстови Размислување Свет

Престани да се грижиш што другите мислат за тебе…

Колку е страшно кога луѓето не го бараат Бог, а потоа се прашуваат зошто светот оди кон пеколот!