Uncategorized

Врати се на почетна
Uncategorized

Духовна средба во Дојран

Во Стар Дојран од 29 до 31 март 2019 година се одржа Единаесетата Духовна Средба (Vacanzina) во организација на Заедништво и Ослободување (Comunione e Liberazione).

Uncategorized

Бесплатен железнички и автобуски јавен градски превоз и бесплатен паркинг

Бесплатен јавен градски превоз На 7 мај автобускиот градски превоз во Скопје ќе биде бесплатен за сите граѓани и посетители. Апелираме на 7 мај да користите јавен превоз. Бесплатен железнички

Uncategorized

Прес конференција од 21 март 2019

Државниот секретар на МНР Димовски и монс. Стојанов за посетата на Папата Фрањона Македонија

Uncategorized

Програма за посетата на папата Фрањо на Македонија

08:20 Поаѓање за Скопје од аеродромот во Софија 08:15 Пристигнување на аеродромот во Скопје Официјален дочек Церемонија за добредојде во Претседателската палата Средба со Претседателот на Македонија Средба со Премиерот

Uncategorized

Скопската катедрала доби нов табернакул

Во недела 10 март 2019 година во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. Киро Стојанов по завршувањето на светата Миса го благослови

Uncategorized

Пријавување за учество на настаните со папата Фрањо

Заинтересираните за учество на светата Литургија на плоштадот Македонија во Скопје, Екуменска и меѓурелигиска средба со млади и Средба со свештеницие, нивните семејства и богопосветените лица неопходно е пријавување, а 

Uncategorized

НАПОМЕНИ И УПАТСТВА ПО ПОВОД ДОАЃАЊЕТО НА ПАПАТА ФРАЊО ВО СКОПЈЕ НА 7 МАЈ 2019

1. Напоменуваме  дека би било добро автобусите и личните автомобили да бидат обележани со плакат или некаков знак за распознавање (препорачуваме тоа да биде официјалното лого за посетата). На влезовите

Uncategorized

Молитва за Апостолската посета на папата Фрањо на Македонија

Оче, Небесен Боже, Ти благодариме што ни даруваш благодат преку пасторалната посета на папата Франциск на Твојата Црква и народ. Слушни ја нашата молитва, дај му милост на Светиот Отец,

Uncategorized

Организиран автобуски превоз

По повод посетата на папата Фрањо на Македонија и родниот град на света Mајка Tереза Скопје, католичките парoхии организираат автобус превоз за Скопје на 7 мај 2019 година. За повеќе

Uncategorized

Христос се роди – Славете го!

„Го славиме раѓањето на нашиот Спасител Исус Христос. Го славиме роденденот на Животот. И никој не е исклучен од оваа радост.