Tag "јули"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Литургиски славења на папата Фрањо во јули и август

Монсињор Диего Равели, директор на Папската канцеларија за литургиски славења, го објави распоредот на активностите на Папата во текот на месец јули и август. Меѓу нив има две патувања: во

Ватикан Вести

Програмата на Папата за јуни и јули

Објавен е календарот на следните обврски на Папата, вклучувајќи ја Светската средба на семејства во јуни и Апостолските патувања во Демократска Република Конго, Јужен Судан и Канада во јули.

Ватикан Вести

Молитвената накана на Папата за месец јули е за социјалното пријателство

Молитвената накана на папата Фрањо за јули е објавена на 30 јуни и се заснова на библиските зборови „Кој најде пријател, пронашол богатство“.

Ватикан Вести

Молитвена накана на папата Фрањо за месец јули

Во видео пораката за месец јули, папата Фрањо сака да се моли за оние кои се одалечиле од верата:

Ватикан

Молитвена накана на папата Фрањо за месец јули (Видео)

Молитвена накана на папата Фрањо за месец јули 2016 година.

Ватикан

Молитвената накана на Папата за јули

За да можат пред општествените нееднаквости да ја посведочат љубовта кон сиромашните и да придонесат за создавање на братско општество – стои во молитвената накана за јули која ја посвети