Tag "страв"

Врати се на почетна
Вера Духовност

И покрај стравот направи го првиот чекор!

На ум ги имам сите видови идеи за животот, плановите за блиската иднина, за совршената работа.

Вера Духовност

Како да се побегне од цврстиот стисок на стравот

Не постои посигурен начин дека нема да се успее во животот од стравувањето.

Колумни Размислување

Не плаши се!

Страв. Секојдневна појава во нашите животи. Таа длабока емоција која предизвикува некоја претпознатлива закана како последица го има чувството на непријатна напнатост

Ватикан

Не е време за запирање на Јубилејот на милосрдието

Ова не е време за запирање на Годината на милосрдието или време за страв – рече о. Федерико Ломбарди, директор на Канцеларијата за печат на Светиот Престол,

Колумни Свет

Зошто човекот треба да се бори?

Познатиот писател, поет и добитник на Нобеловата награда за литература Пабло Неруда вели дека е забрането да не се бориш за она што го сакаш, да се откажаеш од сè

Ватикан

Папата: Стравот упропастува и ја одзема силата

Заедниците кои се страшливи и тажни не се христијански, тие се болни– рече Светиот Отец на светата Литургија на 15 мај во капелата на домот Света Марта.