Tag "слобода"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Живот во Духот е возможен само во слобода

Папата Фрањо на Генералната аудиенција во среда 10 ноември 2021 година ја заврши серијата катехези за Посланието до Галатјаните, истакнувајќи дека почесто треба да го повикуваме Светиот Дух во секојдневниот

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Единствено слободата водена од љубов ослободува

Христијанската љубов се изразува во служењето на другите, рече папата Фрањо на Генералната аудиенција на 20 октомври 2021 година, продолжувајќи со катехезите за Посланието до Галатјаните.

Ватикан Вести

Светиот Престол: Слободата на изразување поврзана со верската слобода и почитувањето на заедницата

Плуралност на ставовите, учествувањето во јавните расправи, надзор над исправноста и траспаретноста на информациите исто така на социјалните медиумите; Желба на делегацијата на Светиот Престол што се однесува до слободата

Вера Духовност

Како се чува љубовта?

Мајка на својот син му дала совет кој никогаш нема да го заборави …

Ватикан Вести

Папата Фрањо напиша предговор на книгата „Да се ослободи слободата“

Папата Фрањо го напиша предговорот во втората книга избрани текстови на Јозеф Рацингер, почесниот папа Бенедикт XVI на тема вера и политика.

Ватикан Вести

Папата: Христос ни ја дава вистинската слобода

Христос ни ја дава вистинската слобода – истакна папата Фрањо за време на светата Литургија, служена на 13 април 2018 година, во домот Света Марта, во Ватикан.

Вера Духовност

Слобода од комплекс!

Речиси и да нема човек кои нема некакви рани. Наместо да се занимаваме исклучиво со себе си, да ги погледнеме понекогаш и другите луѓе, но и самите себе си, онака