Tag "Светски ден на сиромашните"

Врати се на почетна
Колумни

Светскиот ден на сиромашните нѐ повикува да го живееме стилот на Христови ученици

Вчера Црквата го прослави 4. Светски ден на сиромашните, кој пред четири години го воведе папата Фрањо, со кои се потсетуваат христијаните во целиот свет дека сѐ повеќе и  подобри

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Сиромашните ни гарантираат вечни приходи

Светиот Отец ја предводеше светата Литургија на IV Светски ден на сиромашните, на 15 ноемри во базиликата Свати Петар.

Ватикан Вести

Порака на папата Фрањо по повод Светскиот ден на сиромашните

На 15 ноември 2020 година Црквата го слави Светскот ден на сироамшните. По тој повод ја пренесуваме во целост пораката на папата Фрањо, која го носи насловот:. „Пружај ја раката

Ватикан Вести

Папата: Сиромашните ни го олеснуваат пристапот до небо

Папата Фрањо служеше света Литургија по повод Светскиот ден на сиромашните во базиликата Свети Петар. Поттикна да го прифатиме нивниот крик за помош како повод да излеземе од своето јас.

Вести Македонија

Струмица: Обожавање на Светата Причест по повод Светскиот ден на сиромашните

По повод Третиот Светски ден на сиромашните во парохиската црква „Раѓање на Свети Иван Крстител“ во Струмица, во недела 17 ноември 2019 година во попладневните часови се молеше Обожавање на

Ватикан Вести

Папата потсети на Светскиот ден на сиромашни

По завршувањето на молитвата Ангел Господов Светиот Отец потсети на 3. Светски ден на сиромашни

Ватикан Вести

Папата: Неправдата е коренот на сиромаштвото

Исусовите ученици не се создадени за предвидлив и спокоен нормален живот.

Ватикан Вести

Папата Фрањо повторно изненади

Во склоп на подготовката за овогодинешниот Светски ден на сиромашните кој ќе се одлежи во недела на 18 ноември 2018 година папата Фрањо повторно изненади.

Ватикан Вести

Ова е сè што мора да знаете за 2. Светски ден на сиромашните

Геслото на овогодинешниот Светски ден на сиромашните е „Кога несреќниот вика, – Господ го услишува.“

Ватикан Вести

Започнаа подготовките за одбележувањето на 2. Светскиот ден на сиромашните

Во организација на Папскиот совет за нова евангелизација од 12 до 18 ноември 2018 година на плоштадот Свети Петар во Ватикан привремено е поставен здравствен гарнизон во кој медицинска нега