Tag "Свети Иван Павле II"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Свети Иван Павле II: Навестувач на Божјото милосрдие

На први мај 2011 година на празникот светиот Јосиф работник, во Рим е прогласен за блажен папата Иван Павле II, кој во младоста бил навистина работник

Свет

Отец Мајевски: Свесткиот ден на млади „се враќа дома“

Остана нешто помалку од две седмици до почетокот на Светскиот ден на млади во Краков. Младите од целиот свет се подготвуваат за големото искуство на верата со папа Фрањо во

Колумни

„Тајните писма“ на свети Иван Павле II не откриваат ништо тајно

Британската телевизија ББС објави, а многу други медиуми масовно го пренесоа откритието на „тајните“ писма на свети Иван Павле II кои

Свет

На Француската држава и пречи споменикот на свети Иван Павле II

Францускиот суд нареди на власите во градот Плоермел да го отстрани споменикот на свети Иван Павле II, бидејќи како што е пресудено, неговото поставување на јавно место ја загрозува секуларноста

Свет

Унгарските комунистички служби се обидувале да го спречат изборот на Војтила за папа

Унгарците се обидувале неговиот избор да го спречат со ширење на дезинформации и прапаганда

Ватикан

Папата повика на молитва за следната синода

На Генералната аудинција, папата Фрањо на собраните верници ги повика на молитва за текот и успехот за претстојната синода за семејство, која ќе се одржи во октомври.

Свет

Женски гениј – срце кое гледа

Во формирањето и едукацијата на срцето – жените се учители на светот. „Срце кое гледа“ е еден од начините за дефинирање на „женскиот гениј“ – рече надбискупот Бернардито Ауца,