Tag "Света Марија Велика"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

На празникот Безгрешно зачнување, Папата ќе положи златна роза пред иконата на Богородица Salus Populi Romani

На чинот на чествување на статуата на Безгрешната на Шпанскиот плоштад во Рим, кој Папата ќе го предводи на 8 декември во 16.00 часот, половина час, ќе претходи помала свеченост

Ватикан Вести

Папата го довери на Богородица патувањето во Монголија

Како што е обичај од почетокот на неговиот понтификат, папата Фрањо пред да замине на 43. Апостолско патување во странство појде на молитва пред иконата на Богородица Salus Populi Romani

Ватикан Вести

Папата Фрањо ги довери на Богородица ходочасниците на Светскиот ден на млади

Во пресрет на своето Апостолско патување во Португалија, папата Фрањо се помоли во римската базилика Света Марија Велика и ја довери својата посета и учесниците на Светскиот ден на младите

Ватикан Вести

Папата посетата на Унгарија ја довери на Пресвета Богородица

Како што е негов обичај пред патувањата – од почетокот на неговото папство – папата Фрањо во среда 26 април 2023 година се помоли во римската базилика Света Марија Велика

Ватикан Вести

Папата Фрањо се заблагодари на Богородица по враќањето во Рим

Папата Фрањо ја посети базиликата Света Марија Велика по неговото враќање во Рим и се помоли пред иконата на Пресвета Богородица во знак на благодарност за неговото Апостолско патување во

Ватикан Вести

Во базиликата Света Марија Велика, Папата се помоли за патувањето во Африка

Попладнето на 30 јануари 2023 година, според својот обичај, Папата отиде во Римската базилика Света Марија Велика за да ѝ го довери Апостолското патување во Демократска Република Конго и Јужен

Ватикан Вести

Папата Фрањо се врати од Бахреин

Во недела 6 ноември 2022 година попладнето, по 101 пат од почетокот на своето папство, на крајот од своето 39. Апостолско патување, во рамки на посетата на Бахреин, папата Фрањо

Ватикан Вести

Папата се заблагодари на Богородица за Апостолското патување во Казахстан

Папата Фрањо, според традицијата, утрото во петок 16 септември 2022 година, се помоли во базиликата Света Марија Велика и се заблагодари на Богородица за штотуку завршеното Апостолско патување во Казахстан.

Ватикан Вести

Папата се заблагодари на Дева Марија за заштитата на ходочастието во Канада

Папата Фрањо се врати во Рим и неговото апостолско патување во Канада го заврши со посета на базиликата Света Марија Велика за да се заблагодари на Бога што го благослови

Ватикан Вести

„Покајничкото ходочастие“ во Канада Папата го довери на Пресвета Богородица

Како и секогаш од самиот почеток на својот понтификат, па и пред секое меѓународно патување, Папата во петок утрото, 22 јули 2022 година отиде во базиликата Света Марија Велика. Сам,