Tag "развој"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Како црната чума ја промени молитвата “Радувај се Маријо”

Во молитвата Радувај се Маријо, христијаните за време на пандемијата од црната чума додаделе „моли се за нас грешниците, сега и во смртниот ни час“.

Ватикан Вести

Папата: Светот секој ден станува сѐ повеќе суров за исклучените

Вистинскиот развој во светот го промовира интегралниот раст на мажите и жените, грижејќи се за иднините генерации

Вести Свет

Светиот Престол: Да се помогне на сиромашните земји да излезат од замката на долгот

Постојаниот набљудувач на Светиот Престол при Обединетите нации и други меѓународни организации во Женева одржа говор на Меѓувладина конференција на финансиски експерти за развој при Конференцијата на Обединетите нации за

Свет

Технологија во служба на развојот, трудот и екологијата

„Светските лидери се повикани кон предизвикот да гарантираат дека влијанието на роботиката и научните иновации нема да доведат до уништување на човечката личност

Ватикан

Папата: Не ги обесхрабрувајте стремежите на младите

По повод двестогодишнината од раѓањето на свети Иван Боско (познат како Дон Боско) Папата Фрањо испрати благодарно писмо до главниот настојател на отците Салезијанци, дон Анхел Фернандез Артиме во кое

Ватикан

Кардиналот Паролин: Ирскиот референдум е пораз за човештвото

„Не само пораз на христијанските принципи, туку и пораз за човештвото“. Со овие зборови Ватиканскиот државен секретар кардиналот Пјетро Паролин ги оквалификува резултатите од референдумот