Tag "Радово"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Во Радово прославен празникот Марија од Назарет

Во недела 8 октомври 2023 година парохијата „Свети пророк Илија“ – Радово го одбележа копаторнот Марија до Назарет со свечена архиерејска света Литургија, која ја служеше Н.В.П. монсињор д-р Киро

Вести Македонија

Епископот Стојанов за Велигден служеше во Чанаклија и Радово

На 16 април 2023 година, првиот ден од празникот Воскресение Христово – Велигден, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. д-р Киро Стојанов служеше света архиерејска Литургија во црквата

Вести Македонија

Во Радово се одржа духовна обнова за свештеници

Во понеделник 3 април 2023 година во просториите на парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово се одржа духовна обнова за свештениците од Струмичко – скопската епархија, која ја предводеше Н.В.П.

Вести Македонија

Бискупот Стојанов за Божиќ служеше во Радово и Ново Маала

На вториот ден од Божиќ, 8 јануари 2023 година кога Црквата го слави празникот на Светото Семејство и Соборот на Пресвета Богородица, епископот Стојанов служеше во парохиската црква „Свети пророк

Вести Македонија

Отец Илија Стојанов воведен во службата парох во Радово

На празникот Марија од Назарет, 9 октомрври 2022 година, Скопскиот бискуп и Струмичко-скопски епарх монс. Киро Стојанов за време на светата Литургија го воведе во служба новиот парох на парохијата

Вести Македонија

Радово: Прославен празникот Марија од Назарет

Со света архиерејска Литургија, која Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов ја служеше на 9 октомври 2022 година во парохиската црква „Свети Пророк Илија“ во Радово е прославен празникот Марија од

Вести Македонија

Прославен патрониот празник Свети Пророк Илија во Радово

Патрониот празник во парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово, започна со всеноќно бдеење кое го предводеше о. д-р Зоран И. Стојанов, парох и декан, заедно со неговите соработници: о. Трајче

Вести Македонија

Заедничко агапе во Радово

На празникот Пресвета Троица, понеделник 13 јуни 2022 година, во парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово, традиционално како и годините претходно, се подготви и се подели на верниците благословено заедничко

Вести Македонија

Епископот Стојанов на вториот ден од Христовото воскресение служеше во парохијата „Свeти Пророк Илија“ во Радово

На Вториот ден од Христовото воскресение Н.В.П. монс. Стојанов служеше во Радово во сослужение со парохот и декан, протоереј ставрофор о. д-р Зоран Стојанов, парохиските викари о. Трајче Ташев и

Вести Македонија

Деканска посета во Радово

Со света Литургија и посета на парохијата „Свети пророк Илија“ во Радово на празникот Благовештение, 7 април 2022 година завршија деканските посети во Струмичко – скопската епархија. На светата Литургија