Tag "Радио Марија"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Апостолскиот нунциј Суријани: Разликите не треба да бидат пречка, туку се богатство за сите

За време на посетата на Радио Марија на 23 ноември 2023 година од страна на бискупот Киро Стојанов и Апостолскиот нунциј во Македонија Н.Е. Монс. Лучијано Суриани, главниот и одговорен

Вести Македонија

Трибина за богородичното светилиште Лурд – Франција

Во сабота 28 октомври 2023 година со почеток во 18.00 часот во салата на парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ во Струмица ќе се одржи трибина за богородичното светилиште Лурд

Вести Македонија

Во Скопје се одржа Свештенички состанок

На 23 октомври 2023 година во епископската резиденција во Скопје се одржа свештенички состанок на Струмичко – скопската епархија и Скопска бискупија. Со состанокот претседаваше Н.В.П. монсињор д-р Киро Стојанов.

Вести Македонија

Одржана трибина за богордичното светилиште Мајка Божја Утешителка – Паљурска

Во недела 15 октомври 2023 година во парохиската сала на црквата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ во Струмица се одржа првата, од серијата трибини за богородичните светилишта во организација на

Вести Македонија

Трибини за богородичните светилишта

Со благослов на Н.В.П. монс д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко  – скопски епарх, Деканатот Свети Кирил и Методиј при Струмичко – скопската епархија и Радио Марија во месец

Вести Македонија

(ВИДЕО) Наталија и Кирил Стојанови ни ја пренесуваат атмосферата од Светскиот ден на млади во Лисабон

Радио Марија разговараше со Наталија и Кирил Стојанови кои овие денови се во Лисабон на 37. Светскиот ден на млади. Глобален настан на кој учествуваат млади од цел свет, поточно

Вести Македонија

Најава: Вечер со Богородица

Со благослов на Н.В.П. монсињор Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко- скопски епарх во недела 25 јуни 2023 година со почеток во 20.00 часот во дворот на парохијата „Раѓање на

Вести Македонија

Директорот на Радио Марија оствари средба со претставници на „Црква во неволја“

Во вторник 20 јуни 2023 година година, директорот на Радио Марија и парох во парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ – Струмица  о. Гоце Костов во посета ги прими г-ѓа

Вести Македонија

Заврши Европската конференција на Радио Марија

Од 1 до 2 март 2023 година директорот на Радио Марија Македонија, о. Гоце Костов учествуваше на Континенталната средба на директорите на Радио Марија од Европа, која се одржа во

Вести Македонија

Размислувања во Великиот Пост – „Со Богородица под крстот“

Радио Марија известува дека од Чист Понеделник, 27 февруари 2023 година, започнува со секојдневни размислувања во време на Великиот пост. Размислувањата може да се добиваат и преку Вибер апликацијата доколку