Tag "папски мисиски дела"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата упати порака до Папските мисиски дела

Папата Фрањо испрати порака до членовите на Папските мисиски дела, собрани во Лион, каде што следната недела кардиналот Тагле ќе ја прогласи за блажена Полин Жарико, основателка на Делото за

Ватикан Вести

Необичен подарок за папата Фрањо, мисиска касичка во облик на був

Епископот на Рејкјавик Давид Бартимеј Тенсер му врачи на папата Фрањо за време на Генералната аудиенција во средата на 10 ноември необична и интересна мисионерска касичка во облик на був

Ватикан Вести

Поддршка за евангелизацијата по пат на Папските мисиски дела

Папата Фрањо упати видео-порака по повод собанието на Папските мисиски дела и притоа истакна дека таа институција е важна реалност за посланието на Црквата, но е слабо позната.

Ватикан Вести

Папата најави вонредно време за молитва и размислување

На 3 јуни 2017 година, Папата во аудиенција ги прими учесниците на конференцијата на Папските

Ватикан

Мисија без евангелизациска страст е невладина организација

Светиот Отец на 4 јуни 2016 година се сретна со националните управители на Папските мисиски дела и оние кои работат за Конгрегацијата за евангелизација на народите.

Ватикан

Ве молам не го исфрлајте Исус од Папските мисиски дела

На човештвото му е потребно Евангелието; изворот на радоста, надежта и мирот. Навестувањето на Евангелието има предност бидејќи и денес мисиското делување