Tag "Падова"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Потребна е храброст за промена по пандемијата

Папата Фрањо преку видео порака се обрати до учесниците на Фестивалот на социјалната наука на Црквата кој се одржува во Верона од 25 до 28 ноември, и изрази благодарност за

Ватикан Вести

Затворениците од Падова го подготвија текстот за Крстниот пат за Велики Петок

Го избрав затворот, опфатен во својата целост и овој пат последните да ни го одредат темпото. Кога ги прочитав напишаните размислувања, бев трогнат; се почувствував учесник во приказната, брат на

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Дадете го својот живот за конкретната заедница

На 14 декември 2019 година, папата Фрањо ги прими во аудиенција апостолските соработници на бискупијата Милано, Падова и Тревисо и истакна дека се во служба на конкретен народ кој го

Ватикан Вести

Папата: Младоста не е пасивност, туку постигнување на важни цели

Во салата Павле VI во Ватикан папата Фрањо ги прими учениците на бискупскиот училишен центар „Грегорио Барбариго“ од Падова и во отворен дијалог одговараше на нивните прашања. Сите ги повика

Ватикан Вести

Папата до затворениците: Никогаш немојте да го потиснете светлото на надежта во себе

Потребна е култура на преобразба и затворениците никогаш не престануваат да бидат пред сѐ