Tag "ОН"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Светиот Престол бара да се отпишат долговите на земјите во развој

Светиот Престол ја повика меѓународната заедница „да ја држи под контрола влошената должничка криза во многу земји во развој“.

Вести Свет

Надбискупот Кача: Да се препознае улогата на домородните млади

Презентација на постојаниот набљудувач на Светиот Престол во Обединетите нации на 23-та сесија на Постојаниот форум на Обединетите нации за домородни прашања

Ватикан Вести

Постојаната мисија на Светиот Престол при ОН во Женева со молитвена средба го одбележа Светскиот ден на мирот

Постојаната мисија на Светиот Престол при Обединетите нации и меѓународните организации во Женева ги собра членовите на меѓународната заедница и претставници на различни религии за да размислуваат за скапоцениот дар

Ватикан Вести

Надбискупот Галагер ги повика земјите-членки на ОН да се здружат во напорите за мир во Украина

Надбискупот Пол Ричард Галагер им се обрати на земјите-членки на Советот за безбедност на ОН за мирот во Украина и потсети дека војната не е само локално прашање, туку се

Вести Свет

Црквата во Керала ги повикува ОН да преземат акција против антихристијанското насилство во Индија и Пакистан

Советот на католичките бискупи на Керала апелира до Обединетите нации да преземат решителни чекори за заштита на христијаните во Индија и Пакистан од напади на секташки групи кои зачестија во

Ватикан Вести

Светиот Престол во ОН: Направете сѐ за мир во Украина и безбедност на цивилите

Надбискупот Габриеле Качија, постојан набљудувач на Светиот Престол во Обединетите нации во Њујорк, на 18 јули 2023 година говореше на 88. сесија на Генералното собрание на која се разговараше за

Ватикан Вести

Светиот Престол: Развојните програми мора да се фокусираат на целосен човечки развој

Монсињор Роберт Марфи, заменик постојан набљудувач и вршител на должност при Мисијата на Светиот Престол во Обединетите нации се обрати на политичкиот форум на високо ниво за одржлив развој, истакнувајќи

Ватикан Вести

Нов постојан набљудувач на Светиот Престол при Обединетите нации во Женева

Папата го именува надбискупот Еторе Балестроро, поранешен нунциј во Демократска Република Конго, за претставник на Ватикан во Канцеларијата на Обединетите нации и специјализираните институции во Женева, во Светската трговска организација

Вести Свет

Бегалците не смеат да бидат „нова нормала“

Во контекс на масовните бранови бегалци предизвикани од војните и климатските промени, на состанокот на УНХЦР на 10 октомври во Женева, потсекретарот на Одделот на државниот секретаријат на Светиот Престол

Ватикан Вести

ОН: Во Њујорк се одржа средба меѓу кардинал Паролин и Лавров

Државниот секретар на Светиот Престол, кардинал Пиетро Паролин и рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров зборуваа на маргините на Генералното собрание на Обединетите нации во четврток, 22 септември 2022