Tag "најава"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Најава: Свечена Архиерејска Литургија во Сарај по повод патрониот празник Свети великомаченик Димитриј

По повод патрониот празник на парохијата „Свети великомаченик Димитриј“ – Сарај, во среда на 8 ноември 2023 година со почеток во 10 часот во парохиската црква ќе се служи свечена

Вести Македонија

Најава: Архиерејска Литургија во Сарај за патрониот празник Свети Димитриј

По повод патрониот празник на парохијата „Свети великомаченик Димитриј“ – Сарај, во вторник на 8 ноември 2022 година со почеток во 10.30 часот во парохиската црква ќе се служи свечена

Вести Македонија

Најава: Епископот Стојанов во Струмица ќе служи света архиерејска Литургија по повод Светскиот ден на болни

Епископот Стојанов во Струмичката катедрала ќе служи света Литургија по повод Светскиот ден на болните, а од 10 до 12 февруари во парохијата ќе се моли тродневница во чест на

Вести Македонија

Најава за богослужби на празникот Успение на Пресвета Богородица

Во пресрет на празникот Успение на Пресвета Богородица, во четврток 27 август 2020 година со почеток во 19.00 часот епикопот Киро Стојанов, Скопски бискуп и епископ Струмичко – скопски ќе

Вести Македонија

Најава: Свечена архиерејска Литургија во Секирник по повод патрониот празник свети Никола Чудотворец

Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. д-р Киро Стојанов во четврток 19 декември 2019 година со почеток во 10.30 часот, на празникот Свети Никола, ќе служи света архиерејска

Вести Македонија

Најава на богослужби за празникот Успение на Пресвета Богородица

Во пресрет на празникот Успение на Пресвета Богородица, во вторник на 27 август 2019 година со почеток во 19.00 часот епикопот Киро Стојанов Скопски бискуп и епископ Струмичко – скопски

Вести Македонија

Најава: Света архиерејска Литургија во Секирник по повод патрониот празник на црквата

По повод патрониот празник на парохијата „Свети Никола“ – Секирник, на 19 декември 2018 година со почеток во 10.30 часот во парохиската црква ќе се служи свечена света архиерејска Литургија

Вести Македонија

Светиот Отец папата Фрањо ќе ја посети Македонија

Прифаќајки ја поканата на Католичката црква во Македонија и Државниот врв Неговата Светост папата Фрањо ќе ја посети Република Македонија и главниот град Скопје на 7 мај 2019 година –

Вести Македонија

Најава: Владиката Стојанов за празникот Успение на Пресвета Богородица ќе служи во Струмица и Нова Маала

По повод патрониот празник на Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ – Струмица, на 28 август 2018 година со почеток во 10.30 часот, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов,

Вести Македонија

Најава: Патрон празник на парохиската црква „Раѓање на свети Иван Крстител“ – Струмица

Во парохиската црква „Раѓање на свети Иван Крстител“ – Струмица на 7јули 2017 година со почеток во 18.00